Gratis verzenden vanaf €35,-

Koffie No.11 India Monsooned Malabar AA

No.11 India Monsooned Malabar AA

Vanaf 7.20

De Indische Malabar koffie is een onderschatte specialty coffee. Deze koffiebonen uit India hebben een unieke textuur en kruidige, maar zachte, volle smaak die mede bereikt wordt door ‘monsooning’:

Beschrijving

No. 11 INDIA
Monsooned Malabar AA

Intensiteit
Bonen sterkte 3
Land van herkomst:
Zuid-West India

Koffieplantage:
Kleinschalige boeren

Verwerking:
Monsooned

Variëteit:
Mellows

Koffiesoort:
100% Arabica

Smaakindicatie:
Deze koffie dankt zijn volle smaak en lage zuurgraad aan het bijzondere droogproces in de moessonwind. Zoet, romig, krachtig en een beetje wild.

Achtergrond:
De Indische Malabar koffie is een onderschatte specialty coffee. Deze koffiebonen uit India hebben een unieke textuur en kruidige, maar zachte, volle smaak die mede bereikt wordt door ‘monsooning’:

In de 17e eeuw deed de Indische koffie er per houten schip tijdens het vochtige moessonseizoen (de ‘monsoon’) ruim 6 maanden over om vanuit Indië Europa te bereiken. Het verhaal gaat dat de Malabar koffiebonen tijdens die tocht unieke veranderingen ondergingen door de constant vochtige moessoncondities. Deze koffie uit India veranderde in grootte, textuur en smaak; zo kruidig en tegelijkertijd romig hadden de mensen hun koffie nog nooit gedronken.

Vandaag de dag wordt dit proces langs de kustlijn van India geïmiteerd. De Malabar koffiebonen worden gedroogd tijdens de moessonperiode in goed geventileerde warenhuizen. Ze worden aan de vochtige moessonwinden blootgesteld en zo ‘gemonsooned’: de Monsooned Malabar.

Aspinwall Mellows staat bekend als de meest hoogwaardige Monsooned Malabar koffie (AA kwaliteit). Vrij van defecten, neutraal van smaak.
Zeer geschikt voor de espressodrinker want dan komen de kruidige aardse tonen naar voren en geeft de koffie een duidelijke crèmalaag. Bij het zetten van een cappuccino komen de mooie romige chocoladetonen naar boven en blijft door de sterke body de koffie toch duidelijk overeind.

Ben je horeca of grootverbruiker? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijke aanbieding.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 30 × 14 × 8 cm
Levertijd

Wekelijks uitgeleverd op woensdag, donderdag en vrijdag(mits voorradig)