Gratis verzenden vanaf €35,-

Koffie Koffie van de maand

Koffie van de maand

Vanaf 8.75

Ethiopië, het geboorte land van de koffie, nergens ter wereld vind je zo’n wijde diversiteit aan verschillende koffie variëteiten. Net als Yirgacheffee, behoorde de Guiji regio voorheen tot de Sidamo classificatie maar het smaakprofiel is, net als de regio zelf toch echt uniek.

Beschrijving

KOFFIE VAN DE MAAND JULI /AUGUSTUS

ETHIOPIË
Guiji Washed Sidamo

Intensiteit
Bonen sterkte 1

Land van herkomst:
Ethiopië

Regio:
Oromia

Microregio:
Guiji

Plantage:
Kleinschalige boeren

Verwerking:
Fully washed

Variëteit:
Hambella, Shakiso en Heirloom

Koffiesoort:
100% Arabica

Smaakindicatie:
Romige body, caramel en steenvrucht. Een kruidig aroma met cardamon en een vleugje jasmijn.

 

Achtergrond:
Ethiopië, het geboorte land van de koffie, nergens ter wereld vind je zo’n wijde diversiteit aan verschillende koffie variëteiten. Net als Yirgacheffee, behoorde de Guiji regio voorheen tot de Sidamo classificatie maar het smaakprofiel is, net als de regio zelf toch echt uniek. Hoewel het hemelsbreed niet ver bij Yirgacheffe vandaan is, is Guiji onderdeel van het departement Oromia. De Oromo bevolking in deze streek heeft een rijke historie als het aankomt op de cultivatie van koffie, waarbij het voor veel mensen de voornaamste bron van inkomen is. De organistie Ethio Gabana waar wij deze koffie van inkopen heeft in de regio drie washingstations, waar Hambella, Shakiso en enkele in het wild voorkomende variëteiten worden verbouwd. De koffie wordt in eigen washingstations verwerkt en het coöperatief ziet toe op kwaliteit en een leefbaar inkomen voor de kleinschalige boeren die lid zijn van de organistie.

Het smaakprofiel is mooi gebalanceerd met een romige body, caramel en steenvrucht. Een kruidig aroma met cardamon en een vleugje jasmijn.

Ben je horeca of grootverbruiker? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijke aanbieding.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 30 × 14 × 8 cm
Levertijd

Wekelijks uitgeleverd op woensdag, donderdag en vrijdag(mits voorradig)

Inhoud

1000 gram, 500 gram, 250 gram