Gratis verzenden vanaf €35,-

Jura meldingen

Jura

Wanneer jouw Jura niet meer goed werkt, is het mogelijk dat hij een error aangeeft op het display. Hieronder kunt je de verschillende errors/meldingen vinden en wat deze foutmeldingen betekenen. Soms komt het voor dat een bezoekje aan de werkplaats noodzakelijk is, Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Error meldingen

Jura error 0

Jouw Jura heeft een probleem met de Encoder, mogelijk dient deze vervangen te worden.

Jura error 1

Jouw Jura meet een ongeldige temperatuurwaarde. Het kan zijn dat de machine te koud is (onder de 15 graden) of dat de gemeten waarde te hoog is. Laat de machine vijftien minuten met de stekker uit het stopcontact op kamertemperatuur komen en zet de machine opnieuw aan. Is de storing niet verholpen, dan is er waarschijnlijk een temperatuursensor defect.

Jura error 2

Jouw Jura meet een ongeldige temperatuurwaarde. Het kan zijn dat de machine te koud is (onder de 15 graden) omdat deze in een koude ruimte of in de auto gestaan heeft. Laat de machine op kamertemperatuur komen en probeer hem opnieuw aan te zetten. Is de storing niet verholpen, dan is er waarschijnlijk een temperatuursensor defect.

Jura error 3

Jouw Jura meet een temperatuurwaarde in de koffieboiler die hoger is dan toegestaan. Dit kan gebeuren na het bereiden van koffie, maar vaak is deze storing het resultaat van een defecte temperatuursensor.

Jura error 4

Jouw Jura meet een temperatuurwaarde op de stoomboiler die lager is dan de minimale temperatuur, de machine is waarschijnlijk te koud of de sensor is defect. Laat de machine vijftien minuten met de stekker uit het stopcontact op kamertemperatuur komen en zet de machine opnieuw aan. Is de storing niet verholpen, dan is er waarschijnlijk een temperatuursensor defect óf het verwarmingselement wordt niet verwarmd als gevolg van een doorgebrande zekering of een doorgebrand verwarmingselement.

Jura error 5

Jouw Jura meet een ongeldige temperatuurwaarde. Laat de machine vijftien minuten met de stekker uit het stopcontact op kamertemperatuur komen en zet de machine opnieuw aan. Is de storing niet verholpen, dan is er waarschijnlijk een temperatuursensor defect.

Jura error 6

Jouw Jura kan de het keramiekventiel niet correct initialiseren. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht vijf minuten. Probeer de machine opnieuw op te starten.

Jura error 7

Jouw Jura kan de encoder, zetgroep of het keramiekventiel niet correct initialiseren. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht vijf minuten. Probeer de machine opnieuw op te starten.

Jura error 8

Deze error heeft alles te maken met de zetgroep van de machine. De oorzaak kan in een van de volgende onderdelen zitten:

1. De zetgroep beweegt moeilijk, dit hoor je aan het geluid van de aandrijving.
Dit is het gevolg van vervuiling van de zetgroep. Haal de lekschaal uit de machine en probeer met uw hand koffieresidu van de zetgroep te verwijderen. Lukt dit niet of is de zetgroep ernstig vervuild dan raden wij jouw aan een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hierbij wordt de zetgroep gedemonteerd, schoongemaakt en voorzien van nieuwe afdichtingen.

2. De zetgroep maakt helemaal geen beweging, je hoort wel een klikkend geluid.
Het probleem bevindt zich in het laagspanningsgedeelte van de machine. Dit kan de transformator of voedingsprint zijn.

3. De zetgroep beweegt niet/nauwelijks en je hoort een hard draaiend geluid.
Het probleem lijkt in de aandrijving te zitten, dit kan een afgebroken tandwiel zijn of de complete aandrijving die niet meer goed functioneert.

Jura error 9

Het relais van de logicprint is defect.

Jura error 10

Onregelmatige spanning.

Jura error 15 (GIGA)

Het initialiserenvan de stappenmotor voor de cappuccinatore is niet mogelijk.
Probeer de cappuccinatore opnieuw te plaatsen.

Jura error 19 (GIGA)

Temperatuur element te hoog.

Overige meldingen

Bonen vullen blijft op het scherm staan

Heb je de bonen bijgevuld, maar blijft de melding op het scherm staan? Waarschijnlijk komt er onvoldoende gemalen koffie in de zetgroep terecht. Dit kan komen door een verstopping van de molenuitloop, waarschijnlijk door een reinigingstablet dat is blijven hangen. Open het klepje voor de gemalen koffie/reinigingspil en kijk in de machine. Zie je gemalen koffie in dit klepje? Probeer dit te verwijderen met een stofzuiger.

Lade legen blijft op het scherm staan

Als de lekschaal geleegd is kan het nog zijn dat de lekschaalcontacten nog steeds verbinding maken omdat er een beetje water of koffie tussen de contacten blijft plakken. Probeer met een afwasborstel tussen de contacten door te raggen en maak ze daarna goed droog. Plaats de lade terug.

Systeem vullen

Jouw Jura meet geen flow van water. Open de kraan, druk op stoom of druk op spoelen. De machine probeert water te pompen.

1. Er komt geen water uit de machine, melding blijft staan
Wellicht is er een verstopping ontstaan in de machine.

2. Er komt wel water uit de machine, maar de melding blijft staan
Dit kan duiden op een meetfout in de flowmeter, deze moet schoongemaakt of vervangen worden.

3. U hoort geen geluid van de pomp
De pomp is mogelijk defect of er zit te veel lucht in het systeem.

weinig of geen koffie uit de uitloop.

Dit probleem kan twee oorzaken hebben:

1. De uitloop zit verstopt.
Dit is een indicatie dat jouw machine toe is aan een onderhoudsbeurt.

2. Het drainageventiel of de aansturing van het ventiel is defect.
Doordat het drainageventiel (soms) niet goed schakelt loopt het water direct in de lekschaal en wordt er droge gemalen koffie in de residubak gegooid.

Lekschaal gaat niet meer terug de machine in

Probeer de lekschaal en opzetstuk zonder de residubak terug te plaatsen in de machine. Als de zetgroep gaat draaien en de machine de melding ‘gereed’ aangeeft kan je de residubak terugplaatsen

Geeft alleen warme melk, geen melkschuim.

Hoogstwaarschijnlijk is het luchtventiel defect hierdoor komt er te veel of te weinig lucht in de melk waardoor er geen schuim ontstaan. Heeft uw opschuimer een regelas? Dan kan het zijn dat deze verstopt zit. Haal de opschuimer uit elkaar en verwijder de as door deze naar voren te trekken. Maak bij de schoonmaak regelmatig gebruik van melkreiniger om alle melk te verwijderen.

Melk wordt niet aangezogen

Controleer het slangetje en de koppeling op verstopping, zijn deze schoon? Verwijder de cappuccinotore van de machine en druk op stoom of cappuccino. Komt er geen stoom uit de machine, dan kan het zijn dat het stoomnippel verstopt zit. Deze kun je er zelf afdraaien en doorprikken met een naald.

WIL JE LIEVER SUPPORT/GARANTIE/ONDERHOUD VIA JURA NEDERLAND ,DAN KUNNEN WIJ DIT , ALS ERKEND DEALER, VOOR JE REGELEN

Op zoek naar Jura onderhoudsartikelen?

Bestel bij ons ook je koffie

De waardering van www.kookotte.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 112 reviews.