Gratis verzenden vanaf €35,-

Koffie No.8 BRAZILIË Santos

No.8 BRAZILIË Santos

Vanaf 7.50

Onze Braziliaanse bonen zijn afkomstig van de beste koffieplantages uit de streken Mogiana, Sul de Minas en Cerrado. Een koffie die door een geweldig klimaat en vele zonuren een  zeer zachte frisse rinse smaak heeft, met een nootachtige afdronk.

Beschrijving

No. 8 Brazilië
Santos

Intensiteit
Bonen sterkte 1

Land van herkomst:
Brazilië – Santos

Mogiana, Sul de Minas, Cerrado

Koffieplantage:
Diverse kleinschalige boeren

Verwerking:
Natural

Variëteit:
Mundo Novo, Icatu, Acaiá, Catuaí, Tupi

Koffiesoort:
100% Arabica

Smaakindicatie:
Een koffie die door een geweldig klimaat en vele zonuren een  zeer zachte frisse rinse smaak heeft, met een nootachtige afdronk. Medium body, lage zuurgraad.

Achtergrond:
Koffie werd in de achttiende eeuw door de Portugezen naar Brazilië gebracht. Snel uitgegroeid tot het grootste koffieproducerende land ter wereld, nam brazilie al in de jaren 20 van de vorige eeuw 80% van de werelkoffieproductie voor zijn rekening. Het land is nog steeds marktleider, al is zijn aandeel kleiner geworden door de opmars van andere koffieproducerende landen.
Er zijn bijna 300.000 koffieplantages, variërend van grote industriële domeinen tot biologisch-dynamische bedrijven die minder bestrijdingsmiddelen gebruiken en de biodiversiteit in de aanplant bevorderen. Partijen braziliaanse koffie zijn trceerbaar tot aan de plantage. In 1999 werd in brazilie de Cup of Excellence in het leven geroepen.

Santos is niet de naam van een plantage, maar van een havenstad in de staat São Paulo. Daarvandaan worden de koffie-oogsten verscheept naar Europa.
Onze Braziliaanse bonen zijn afkomstig van de beste koffieplantages uit de streken Mogiana, Sul de Minas en Cerrado. Deze koffie heeft een zachte, zoete, nootachtige smaak met een milde afdronk. Geschikt om de hele dag door te drinken.

Ben je horeca of grootverbruiker? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijke aanbieding.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 30 × 14 × 8 cm
Levertijd

Wekelijks uitgeleverd op woensdag, donderdag en vrijdag(mits voorradig)