Gratis verzenden vanaf €35,-

Blog

Koffie van de maand december

CONGO
Miti Washed

Bestel de koffie van de maand

Land van herkomst:                       Regio:                                  Microregio:
D.R. Congo                                         Zuid Kivu                             Miti

Koffieplantage:
Diverse kleinschalige boeren

Verwerking:
Washed

Variëteit:
Bourbon

Koffiesoort:
100% Arabica

Smaakindicatie:
Deze Congolese koffie doet niet onder voor een Kenia; een perfecte balans tussen delicate aciditeit, zoetheid en body. We proeven in deze lot de expressieve Citrus fruitsmaken en een stevig mondgevoel. Bittere chocolade en donkere fruitige tonen, licht bergamot aroma.

Achtergrond:
De Kivu regio in het land dat voluit de Democratische Republiek Congo heet, wordt door de specialty coffee eigenlijk grotendeels over het hoofd gezien. Zonde, want het uitstekende klimaat en de rijke vulkanische grond tonen ontzettend veel overeenkomst met het veel bekendere koffieland Kenia. Het smaakprofiel komt dan ook met elkaar overeen, stevige uitgesproken zuren voeren hier de boventoon, een stevige body en aardse chocoladetonen in de geur en afdronk. En waar de prijs van mooie Keniaanse koffie de laatste jaren omhoog is geschoten, is deze Congolese kwaliteitskoffie ook in dat opzicht nog veel aantrekkelijker.

Deze koffie is verwerkt door Tumaini Coffee Cooperative, een organisatie die kleinschalige koffieboeren helpt door hun koffie te verwerken tot exportproduct. Een van de speerpunten van de organisatie is een gelijke waardering voor vrouwen die werkzaam zijn in de koffie keten. De lokale jeugd en de vrouwen worden betrokken bij het opzetten en onderhouden van een Village Savings and Loans Association, die boeren de mogelijkheid geeft om geld te sparen en te lenen voor onder andere landbouwverbeteringen.

Ben je horeca of grootverbruiker? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijke aanbieding.

Bestel de koffie van de maand

De waardering van www.kookotte.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 93 reviews.