Gratis verzenden vanaf €35,-

 

Ons proces

a

Het inkopen en selecteren

Onze koffiebonen komen na nauwkeurige selectie vanuit verschillende landen aan in jute balen. Na een scherpe ingangscontrole waarbij onder andere het vocht gehalte van de koffiebonen gemeten wordt (en binnen onze normen valt), worden deze opgeslagen in het magazijn.

Hoge kwaliteit

Scherpe ingang controle

Koffie branden

Op de branddag zelf worden de smaakprofielen vast gelegd door onze meesterbrander. Het koffiebranden is een ambacht, waarbij respect en liefde voor koffie absolute voorwaarden zijn.

Koffie branden
Koffiebranden

Koffie branden

Na een intensief proces van ongeveer 18 minuten worden de koffiebonen gelost in het koelbed, waardoor het brandproces gestopt wordt. Wanneer de koeltijd voorbij is, gaan de koffiebonen door de stenen filter. Eenmaal aangekomen in opslag silo’s zijn de bonen nu klaar om verpakt te worden.

Verpakken van onze koffie

Jouw koffie wordt bij Kookotte verpakt in kraftzakken met ventiel. Wij hebben gekozen voor een wat duurzame verpakking die iets minder belastend is voor het milieu. Door het ventiel in de zak kunnen de geproduceerde gassen die in de verpakking ontstaat ontsnappen, maar voorkomt dat zuurstof (welke de smaak aantast) binnenkomt. Het gebruik van ventielzakken zorgt voor een hogere barrière zodat zuurstof en licht van buiten worden geweerd en het aroma in de verpakking behouden blijft.

Kraftzakken met ventiel

Verkrijgbaar in: 1kg, 500g en 250g

Elke week vers gebrand

a
De waardering van www.kookotte.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 112 reviews.