Beschrijving
No. 7 Guatemala
Intensiteit
Land van herkomst:
Guatemala, Antigua
Koffieplantage:
Diverse kleinschalige boeren
Verwerking:
Fully Washed
Variëteit:
Bourbon, Caturra, Catuai
Koffiesoort:
100% Arabica
Smaakindicatie:
Afkomstig van de beste plantages uit de streek Antigua, met als resultaat een heerlijke koffie met volle en intense smaak.
Achtergrond:
In het midden van de 18e eeuw zouden de jezuïeten de koffie in Guatemala hebben geïntroduceerd. De eerste export naar Europa dateert van 1859. Het land heeft een gevarieerde topografie, met bergen, vulkanische grond, vlakten en talrijke microklimaten die de koffie er een zeer karakteristiek en veelzijdig aroma-profiel geven. Tegenwoordig vormt koffie een belangrijk deel van de agrarische export. Circa 125.000 producenten telen koffie, verdeeld over 270.000 hectare in verschillende zones van het land. Er worden microstations ontwikkeld die de productie van kleine gegarandeerd traceerbare partijen mogelijk maken. Steeds meer producenten investeren in een was-station om controle te hebben over deze cruciale etappe.
Deze koffie komt uit het hart van Guatemala; geoogst in de hooglanden van Antigua, beroemd als zijnde één van de beste koffiestreken ter wereld. Dankzij het bijzondere microklimaat, de natuurlijke vulkanische grond en de toewijding van de boeren, vinden we een elegante, evenwichtige koffie. Met een volle body, een uitzonderlijk vol en rijk aroma, mooie chocoladetonen en een plezierige afdronk van tabak en vanille.
Ben je horeca of grootverbruiker? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijke aanbieding.